Kampagne, fødselsdage og nyt headspace....

Vi har glædet os til at fortælle lidt om alt det, der sker i vores headspaces.
I dette nummer kan du læse alt om vores store digitale kampagne #detkuværeditbarn, hvordan man håndterer studiestart, Ungdommens Folkemøde, hvor headspace var på hovedscenen, udfordringer ved mobning, og vi tager dig også med til åbningen af vores tiende headspace – nemlig headspace Helsingør.

headspace blæser til kamp for unge med ny kampagne

Landet over har unge, ældre, politikere, store danske personligheder og flere kendte slået et slag for headspaces arbejde. Alt sammen er et led i vores bestræbelser på at få landets Christiansborgpolitikere til at få øjnene op for vores arbejde og prioritere det tidlige forebyggende arbejde, som vi laver i headspace, økonomisk.

Du kan læse meget mere om kampagnen her, og du kan klikke her og læse om, hvorfor debattøren og feministen Emma Holten har valgt at give 45.000 kroner til vores arbejde, og hvorfor hun støtter op om kampagnen.

Og hvis du ikke allerede har skrevet under, så er det ikke for sent, du skal blot klikke her. 

Helsingør er den tiende headspace

Sensommervejret viste sig fra sin allerbedste side, da de ansatte og de frivillige hos headspace Helsingør holdt reception i de nye lokaler ved Skolen ved Rønnebær Allé, hvor de officielt kunne indvie det 10. headspace. Klik her og kom med til indvielsesfest i Helsingør.

I den kommende tid er fokus i Helsingør på at få fortalt alle de gode historier om headspace og få styrket og udviklet det gode samarbejde, man har allerede har fået op at stå, med blandt andre frivilligcentret, SSP og jobcentret.

headspace er også for pårørende og helt unge

Ronnie er 16 år, og hendes søster fik for fem år siden diagnoserne ADHD og autisme. Det har påvirket Ronnie meget, og hun har savnet nogen af tale med – det har hun fået i headspace. Du kan læse mere om Ronnie, der har fortalt sin historie til Tjeck Teens for at gøre andre unge opmærksomme på, hvor de kan få hjælp, hvis de savner nogen at tale med. Klik her og læs Ronnies fortælling.

Studiestart – vigtigt at tage hånd om nervøsiteten

Det tidlige efterår er ofte ensbetydende med studiestart. En periode, der kan give mange studerende gåsehud og nervøse tanker. Det har vores frivillige Rasmus skrevet en artikel om. Du kan læse hele Rasmus indlæg her.

headspace var øverst på plakaten til Ungdommens Folkemøde

I år var headspace en del af det første Ungdommens Folkemøde, der løb af stablen i Søndermarken på Frederiksberg. Her var mange tusinde unge samlet for blandt andet at høre headspaces protektor Poul Nyrup Rasmussen tale om unge på kanten af fællesskabet. Klik her os læs en lille reportage fra Folkemødet.

Efter 10 års mobning: Julie fik hjælp i headspace

Regeringen har i forbindelse med den seneste finanslov taget initiativ til en ny aktionsplan mod mobning. Et tiltag, som vi hilser velkomment, for vi ved, hvor ondt mobning kan gøre. Klik her og læs om Julie, der mistede selvtilliden efter at blive mobbet gennem ti år.

Ny samarbejdsaftale med Broen Danmark

Det Sociale Netværk, herunder headspace, har indgået en ny samarbejdsaftale med Broen Danmark for at fremme arbejdet med at sikre, at børn og unge kommer til at indgå i gode meningsfyldte fællesskaber og for at give børn og unge nogen at tale med. Du kan læse mere om samarbejdet ved at klikke her.

Nye regionale aftaler og støtte fra landets kommuner

Efteråret byder vanen tro også på store forhandlinger og armlægninger om de lokale kommunale budgetter. I Herning har byrådet gjort deres bevilling til headspace permanent. I Helsingør har man, efter blot en måned med headspace i byen, fundet penge til headspace på næste års budget. Der er også gode nyheder fra Region Syddanmark og Region Sjælland. 

Læs mere om støtten fra Herning og Region Syddanmark her og klik her og læs mere om støtten fra Billund og vores seneste skud på stammen Helsingør.

Hørt over hækken…

 

I weekenden løber Psykiatritopmødet af stablen og den 11. oktober holder vi en høring på Christiansborg i samarbejde med Liselott Blixt. Det er stadig muligt at tilmelde sig til begge dele. Klik her for at tilmelde dig Psykiatritopmødet, og hvis du vil med til høring på Christiansborg, så skal du klikke her.

September er fødselsdagstid i headspace, og det har man fejret flere stedet i landet. Blandt andet i Rødovre, Aalborg, Odense, Roskilde, Horsens og København, hvor det er tre år siden, at man slog dørene op, og i Billund, hvor man allerede har hjulpet unge i over et år nu.

Derudover er det stadig muligt at gøre brug af mange af de gode tilbud, der er ude i landet. I Rødovre har de tirsdagsklub, i Odense og Billund har de pigegrupper, og i Aalborg har de skilsmissegrupper. Du kan læse mere på om de lokale headspaces på vores hjemmeside eller via Facebook.

Tak for denne gang, og hvis du ikke allerede har skrevet under på, at landets folketingspolitikere skal prioritere headspace, når de om et par måneder skal forhandle finanslov og satspuljer på plads, så vil vi blive enormt glade, hvis du vil gøre - ligesom over 14.000 andre danskere.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
headspace

headspace  •  �stergade 5, 3. sal  •  1100 K�benhavn K  •  Tlf.: +45 31 10 13 30