I dette nyhedsbrev kan du læse om, hvordan du kan støtte headspace og blive headspace-ven. Du kan læse om ministerbesøg, Sindets Dag, og hvordan hverdagen er i et headspace og selvfølgelig om vores nye headspace i Gentofte, der åbnede den 2. november.

Det 17. headspace åbner i Gentofte.

Den 2. november slog vi dørene op til det 17. headspace – nemlig headspace Gentofte. Både Gentoftes borgmester Hans Toft og Det Sociale Netværks protektor Poul Nyrup Rasmussen holdt taler ved åbningen.

Klik her og læs en lille reportage fra dagen.

Børne- og socialministeren kom til headspace Helsingør

For at se nærmere på headspaces enestående arbejde med frivillig, valgte socialminister Mai Mercado og borgmester i Helsingør Benedikte Kiær at besøge headspace i Helsingør.

Klik her og læs mere om besøget.

Unge brød tabuet på Sindets Dag

Den 10. oktober var det igen Sindets Dag. Det blev markeret af et par unge fra headspaces søsterprojekt Unge På Vej, der fortalte om deres erfaringer med psykisk sårbarhed.

Læs artiklen ved at klikke her. Du kan også læse mere om Unge På Vej ved at klikke her.

Hvordan er dagligdagen egentlig i headspace

Vi sendte vores praktikant til Helsingør for at følge med i dagligdagen i et headspace, og hvordan det er at være ny frivillig, der skal have sin første samtale.

Klik her og læs mere om en dag i headspace Helsingør.

headspace er en solid investering

Vi har vidst det længe, men nu har vi fået en række økonomers ord for det. Det kan i sandhed betale sig at investere i headspace. For hver krone, der bliver investeret i headspace, får samfundet syv igen. Det skyldes, at headspace gør en mærkbar forskel for de unge, og at frivillige spiller så stor en rolle.

Læs mere om rapportens konklusioner her og download den ved at klikke her.

Unge skal sætte retningen for unge i Norden

headspace deltager i det første nordiske psykiatritopmøde for unge for at finde en fælles strategi til, hvordan man kan fremme børn og unges mentale trivsel.

Klik her og læs mere.

headspace i Odense er rykket i nye lokaler

Efter to gode år på Klosterbakken flytter headspace Odense nu til Jernbanegade 3.

Læs her, hvad det kommer til at betyde for headspace i Odense.

Satspuljen: headspace fremhæves for sit unikke arbejde

Børn og unge med psykiske vanskeligheder skal have hjælp tættere på dem selv i form af en fremskudt regional psykiatri. Det ønsker partierne bag satspuljen, der fremhæver headspace som et initiativ, der kan sikre bedre overgange fra barn til voksen og mellem kommune og region samt at færre får behov for indlæggelse.

Klik her og læs mere om satspuljen.

DSN vil udvikle ny strategi for børn og unge

Sammen med Vidensråd for Forebyggelse og Dansk Socialrådgiverforening har Det Sociale Netværk/headspace Danmark sat sig for at udarbejde konkrete forslag til, hvordan vi i fællesskab kan fremme børn og unges mentale sundhed. 25 forskellige foreninger var samlet i første runde, og senere i november mødes parterne igen.

Klik her og læs mere om baggrunden for den nye ungestrategi.

Fokus på frivillighed: Kampagne hylder den frivillige indsats

headspace ville ikke være noget uden sine 450 frivillige. Derfor har vi lavet kampagnen 'Frivillighed har mange ansigter', hvor vi løbende præsenterer de mange forskellige frivillige, der udgør DNA’et i headspace.

Klik her og læs fortællinger fra de frivillige, eller klik her og se, hvordan du bliver frivillig i headspace.

headspace giver unge ordet: Ny blog og podcast

Og så her til sidst, så har vi både etableret en blog og en podcast. Her vil unge frivillige, medarbejdere og unge i headspace fortælle om, hvordan det er at være ung i dagens Danmark samt hvilke udfordringer de har, og hvad vi kan gøre for at skabe bedre ungdomsliv.

Klik her og abonner på vores blog og finde vores podacst.

Det var alt for nu.

Følg med på vores sociale medier og hjemmeside for flere fortællinger og nyheder om headspace.

Med venlig hilsen
headspace

headspace  •  �stergade 5, 3. sal  •  1100 K�benhavn K  •  Tlf.: +45 31 10 13 30