Velkommen til det første headspace - nyhedsbrev

Der sker så meget i headspace, at det nu er tid til at samle viden, erfaring og nyheder i et månedligt nyhedsbrev.

Et år er gået siden vi slog dørene op i headspace, og rigtig mange unge mennesker har taget headspace til sig og fået hjælp. Det er vi både meget stolte over og glade for. Men der er stadig masser af unge mennesker, som har brug for headspace.

Alle mennesker kan noget – alle mennesker duer til noget og har krav på en værdig plads i samfundet. Men der kan være problemer, som spænder ben for os.

headspace skal være en selvfølgelighed for alle unge mennesker, når ungdomslivet slår knuder. Derfor sætter vi i headspaces andet leveår massivt ind med oplysningskampagner over hele landet og intensiverer vores satellitrådgivning og samarbejde med andre aktører - til gavn for det store mindretal af unge mennesker, som har behov for headspace.

I dette første nummer af headspace nyhedsbrev har vi fokus på de mange arrangementer og nye spændende tiltag, som vil præge headspace i de kommende måneder.

Velkommen!


Hip hip hurra! headspace fylder år

1 år er gået siden headspace så dagens lys i Danmark – og siden er der endda kommet en efternøler til i Esbjerg.

Det fejrer vi med fede lokale arrangementer, hvor der vil være alt fra dans, optog, gøgl og trylleri til lækker musik og happenings.

Den 1. oktober kickstarter headspace Rødovre fødselsdagsmåneden med hotdogs, musik og træningstips. Dagen efter fortsætter headspace Roskilde fødselsdagen, hvor den lokale musiker, Pelle Høyer, spiller op til fest.

Turen går derefter til headspace Aalborg, som fejrer fødselsdag d. 6. oktober med optog, graffiti og overraskelser. Odense hejser flaget d. 7. oktober, hvor der vil være happenings og musik i gågaden og en chill-fest efterfølgende. Horsens fejrer fødselsdag d. 10. oktober og som rosinen i pølseenden holder headspace København fødselsdag d. 26. oktober.

Alle er velkomne til fødselsdagene. Kontakt dit lokale headspace for at høre mere om programmet for dagen. Find kontaktoplysninger her


Ungepanelet

I headspace har vi et panel bestående af unge mennesker, som udover at være tilknyttet et lokalt headspace også sidder med i ungepanelet. De er med til at sætte rammen for headspace udadtil – særligt på kommunikationsfronten. Det er dem, der ved, hvad unge synes er fedt, og hvad de synes er nederen.

Søndag d. 31/8 samledes disse 15 skarpe unge hoveder i headspace Aalborg til en snak om god kommunikation til unge. Dagen bød på et hav af gode ideer og inspiration til, hvordan vi kan få udbredt kendskabet til headspace.

Blandt mange andre gode indspark var der bred enighed om, at QR-koder og brochurer er nederen, mens Flash Mobs og lækre plakater er totalt cool.

Ungepanelets guldkorn inkorporerer vi i vores daglige kommunikation og fremadrettet.


Chat med headspace

I dag åbner vi op for vores chatfunktion. Det betyder, at endnu flere unge mennesker med brug for nogen at tale med kan komme i kontakt med os – uanset bopæl.

Der sidder rådgivere klar ved chatten hver dag mandag til fredag fra klokken 12-22.

Chatfunktionen bliver en integreret del af vores rådgivning, og derfor bliver alle vores rådgivere uddannet i rådgivning via chat.

Chatten har mange fordele. Udover at det bliver en ekstra indgang til headspace og mindsker geografiske barrierer, er chatten en ’nemmere’ indgang til at få hjælp, forstået på den måde, at de unge som finder det grænseoverskridende at kigge forbi headspace, alligevel kan få hjælp via chatten og måske efterfølgende få mod på at komme i headspace.

Udover chatten har vi pr. 15/9 2014 udvidet vores åbningstider, så børn og unge nu kan kigge forbi det lokale headspace i alle hverdage fra 12-19.


#deldinhemmelighed #headspace #tørdu?

I samarbejde med kommunikationsvirksomheden, Operate, har vi tilrettelagt og lanceret en viral kampagne, der skal være med til at øge kendskabet til headspace. Thomas Buttenschøn, Erik Sviatschenko, Anders Stjernholm, Sys Bjerre, Mathilde Falck og flere andre kendte har allerede delt en lille hemmelighed.

Kampagnens budskab er, at vi alle har store og små hemmeligheder, men at det hjælper at tale om dem. Når man først får dem sagt højt, finder man ofte ud af, at man slet ikke er så alene med de små særheder, problemer og tanker.

www.deldinhemmelighed.dk kan du se alle de søde, sjove, barske og finurlige hemmeligheder, som allerede er blevet delt på Instagram.


Manu Sareen: ”Det er jo legoklodsen, der mangler”

”Det er jo legoklodsen, der mangler. Jeg er slet ikke i tvivl om, at alle har kunnet bruge et headspace på et eller andet tidspunkt i ungdomslivet.” - Minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold, Manu Sareen om headspace

I mandags lagde ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold, Manu Sareen, vejen forbi headspace København.

Han blev taget godt imod af Poul Nyrup Rasmussen, frivillige, fastansatte og brugere af headspace.

Manu Sareen er selv uddannet socialpædagog og har været tilknyttet Døgnkontakten i København, så det sociale arbejde er på ingen måde fremmed for ham. Samtalen blev derfor hurtigt drejet ind på et fagligt spor, som de frivillige og fastansatte ivrigt kastede sig ud i.

”Det er jo legoklodsen, der mangler. Jeg er slet ikke i tvivl om, at alle har kunnet bruge et headspace på et eller andet tidspunkt i ungdomslivet,” sagde Manu Sareen, som var meget optaget af at høre de frivillige fortælle om arbejdet i headspace.

Og det var en begejstret minister, som måtte haste videre.

I rammer jo faktisk den der ’bløde’ gruppe i samfundet, som endnu ikke er en del af systemet, og hvor der stadig er lang vej til socialcentret, men som alligevel har brug for hjælp til et eller andet, ” lød det fra Manu Sareen. ”Det er jo netop den gruppe, hvis mentale helbred er stagnerende, hvilket i sig selv er utroligt bekymrende.


Mød en frivillig

 

  ”Den bedste oplevelse var, da jeg afsluttede et forløb med en ung, som var så glad for at have været her, at jeg fik et kram. Det var virkelig motiverende at opleve, at den unge syntes, det havde hjulpet.” - Louise, frivillig i headspace København. 

I headspace har vi mange frivillige med meget forskellige baggrunde. Fælles for dem alle er, at de på den ene eller anden måde har faglighed, erfaringer eller anden kompetence, som de bruger i mødet med de unge.

I skrivende stund har vi over 200 frivillige på landsplan, men vores mål for det næste år er, at fordoble det antal ved målrettet samarbejdsindsats med de lokalt forankrede frivillighedscentre.

Her kan du møde Louise på 25 år, som er frivillig i headspace København og til dagligt studerer psykologi på Københavns Universitet.

Hvorfor er du frivillig i headspace?

Jeg er frivillig i headspace, fordi jeg gerne vil snakke med, lytte til og hjælpe de unge, der ikke har nogen i deres netværk, som de har mulighed for eller lyst til at tale med.

Hvad får du ud af det?

Jeg får som psykologistuderende mulighed for at bruge mine faglige kompetencer og blive bedre til at have samtaler. Jeg har nogle meget søde og dygtige kolleger, som er gode at være sammen med på vagterne. Jeg lærer også en masse mennesker at kende, hvilket jeg håber, kan hjælpe mig, når jeg som færdiguddannet skal ud at søge job.

Hvad kan du bidrage med?

Jeg bidrager med mit gode humør, min evne til at lytte til de unge og de andre frivillige og give plads til de frustrationer og udfordringer, som har brug for at blive luftet. Jeg er VILD med headspace og er derfor meget engageret i at både frivillige, ansatte og ikke mindst de unge har gode oplevelser med at være i headspace, og at vi sammen kan udvikle projektet, så det bliver endnu bedre.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft i headspace?

Den bedste oplevelse var, da jeg afsluttede et forløb med en ung, som var så glad for at have været her, at jeg fik et kram. Det var virkelig motiverende at opleve, at den unge syntes, det havde hjulpet.

Hvad kan du bedst lide at lave, når du skal slappe af?

Jeg slapper ret godt af, når jeg laver mad, fordi så fokuserer jeg 100 % på det, og ordner ikke samtidigt en masse andre ting. Hvad er du allermest stolt af ved dig selv? Jeg er ret stolt af, at være et meget omsorgsfuldt og betænksomt menneske.

Hvordan ville dine venner beskrive dig?

Mine venner ville beskrive mig som en sjov, skør, betænksom, engageret og storhjertet pige. De ville helt sikkert også sige, at jeg ofte kommer for sent og tager for mange opgaver på sig.

Hvis du var et dyr, hvilket dyr var du så og hvorfor?

Hvis jeg var et dyr, så ville det nok være tigerdyret fra Peter Plys: Hopper overdrevet glad rundt, men er måske til tider lidt forvirret og fortravlet. Vil altid det bedste for andre, og nogle gange lykkes det. Jeg er muligvis lidt bedre til at fornemme, hvordan andre har det og hvornår jeg skal stoppe op og lytte.

Hvad har du altid ønsket dig at prøve og hvorfor?

Jeg har ofte ønsket mig at tage jorden rundt – måske med sejlbåd ligesom Troels Kløvedal. Så kunne jeg opleve hele verdens skønheder og skævheder både i mennesker og natur.


Hørt over hækken…

Alle seks kommuner med headspace har bevilliget 400.000 kroner til hvert center til forlængelse af headspace ultimo 2015.

Roskilde Festival har gjort headspace til modtager af ’Make a Donation’. Stærkt arbejde af headspace Roskilde, som var synlige og på pletten, da Roskilde Festival 2014 løb af stablen. Læs mere om ’Make a Donation’ her.

Pr. 1. november tiltræder Birgitte Velling Jensen stillingen som centerchef i Esbjerg. Hun kommer fra en stilling som teamleder og faglig konsulent i Varde. Vi ønsker Birgitte varmt velkommen i headspace.

Der er psykiatritopmøde d. 4/10 2014 om ”Vellykket inklusion”. Det er gratis og alle er velkomne – læs mere og tilmeld dig her

Næste nummer af headspace nyhedsbrev udkommer 3/11 2014. Kontakt redaktionen ved spørgsmål eller andet vedrørende nyhedsbrevet på afw@headspace.dk

Med venlig hilsen
headspace

headspace  •  �stergade 5, 3. sal  •  1100 K�benhavn K  •  Tlf.: +45 31 10 13 30