Find information


Angst-følelse

Angst-følelse er en normal reaktion og en velkendt følelse hos alle mennesker - det er en del af vores følelsesmæssige beredskab og har den funktion at passe på os, når vi oplever eller er udsat for noget ubehageligt. Angst er rigtig ubehageligt. Men det kan behandles og det er en god idé at tale om det, hvordan du har det, hvis du oplever angst.

Læs mere


Arbejdssøgning

Måske er du ved at afslutte din uddannelse og gør dig overvejelser om fremtiden. Måske søger du arbejde, men kan ikke finde et job. I headspace kan vi hjælpe med gode råd om studie og jobsøgning samt de udfordringer, det kan bringe med sig at stå uden arbejde.

Læs mere


At skade sig selv

Nogle skader sig selv med vilje. Det ske på mange forskellige måder, og der kan være mange grunde til, at man gør det. Selvskade er et tegn på, at man har det rigtig dårligt. Det er derfor vigtigt, at man får hjælp, hvis man skader sig selv.

Læs mere


Eksamensangst

De fleste bliver nervøse inden eksamen og får præstationsangst, og det er helt normalt. Andre lider ligefrem af eksamensangst, hvor de får det rigtig dårligt inden eksamen. Det er ikke rart at have eksamensangst, men det er noget, som rigtig mange har – og heldigvis er der råd og hjælp at hente.

Læs mere


Ensomhed

Ensomhed handler ikke kun om at være alene. Man kan nemlig sagtens være alene uden at føle sig ensom. Omvendt kan man også føle sig ensom, selvom man er omgivet med en masse mennesker. Det at være alene kan vælges til, mens ensomhed er en ufrivillig, indre tilstand, som gør ondt. Det kan være rigtig svært at tale om ensomhed. Men ensomhed kan ramme alle.

Læs mere


Kærestesorg

Forelskelse kan indeholde mange følelser og være forbundet med både glæde og sorg. Når forelskelse ikke er gengældt, så gør det ondt – uanset hvem man er.

Læs mere


Mobning

Mobning kan være svært at for mange at snakke om, og faktisk også svært for mange unge at indrømme, at de er udsat for. Mobning er en del af mange unges hverdag. Måske står du lige nu i en situation, hvor du oplever, at de andre i din klasse systematisk udelukker dig, eller mobningen kan være noget, som du egentlig føler, at du burde være kommet dig over, fordi det måske er mange år siden. Men mobning kan have store konsekvenser, og det er vigtigt at tale om.  

Læs mere


Spiseforstyrrelser

Det er ikke ualmindeligt at have overvejelser og bekymringer omkring vægt, udseende og spisevaner. Bekymringerne bliver først et problem, når de begynder at påvirke det fysiske eller psykiske helbred og trivslen i hverdagen. Når tanker og handlinger efterhånden centrerer sig mere og mere om spisning, motion og udseende kan det tyde på, at man har udviklet sig en spiseforstyrrelse.

Læs mere


Stress, pres og høje forventninger

Langt de fleste mennesker er i perioder af livet under et massivt pres. Det er ikke unaturligt. Det kan være, at lektier og arbejdsopgaver har hobet sig op, og at man er kommet til at påtage sig for mange opgaver, aftaler og pligter. Man kan sagtens klare at være presset i kortere perioder af gangen, men hvis man er presset over en lang periode, kan det til sidst ende ud i stress, som kan være meget alvorligt.

Læs mere


Trist og ked af det

Vi kan alle sammen føle os ‘nede’ eller triste engang imellem – det er en del af menneskets natur. Nogle gange ved man, hvorfor man er ked af det, og andre gange gør man ikke.

 Læs mere