Bliv venner med
headspace

Sindets Dag: Unge bryder tabuet om psykisk sårbarhed

10. oktober 2017

Sylvia:
Hej, mit navn er Sylvia. Jeg frivillig hos Det Sociale Netværks projekt "Unge På Vej", hvor vi holder oplæg og deler vores erfaringer med psykisk sårbarhed.  
 
For få år tilbage led jeg af depression og angst. Jeg har altid været en person med mange bolde i luften, som ville være med til det hele og være god til det hele. Første gang jeg bemærkede, at noget var galt, stod jeg her midt på strøget i København, og jeg var stenstikker på, at jeg skulle dø inden for få minutter. 
 
Folk omkring mig spurgte tit, hvordan det gik, men jeg var aldrig ærlig, fordi jeg ikke ville virke unormal. Hvad jeg burde have fortalt var, at at jeg var så presset, at jeg ikke længere hang sammen indeni. 
 
I dag fejrer jeg World Mental Health Day for at sætte fokus på psykisk sårbarhed. I håbet om at bryde det tabu, der er forbundet med dette, og i håbet om at vi en dag kan turde tale åbent og ærligt, hvordan vi egentlig går og har det.Mie:
Mit navn er Mie. Ud fra min egen erfaring med psykisk sårbarhed, synes jeg, at World Mental Health Day er vigtig, fordi der skal mere fokus på mental trivsel på et politisk plan, da der er så mange mennesker, der falder imellem to stole og bliver tabt. 

Vi er den generation, der skal føre samfundet videre, så det er vigtigt, at vi har det godt. Hvis vi vokser op som en generation, der ikke tør tale om tingene og istedet lider i tavshed, så ser fremtiden ikke særlig rar ud.