Unge kommer med alle former for problemer i headspace. Her kan du se et udsnit af nogle af de emner, som går igen. Men husk nu - der er ingen problemer, der er for store eller for små at tale med headspace om.
Angst-følelse
Angst er en normal reaktion og en velkendt følelse hos alle mennesker - det er en del af vores følelsesmæssige beredskab og har den funktion at passe på os, når vi oplever eller er udsat for noget ubehageligt. Angst er rigtig ubehageligt. Men det kan behandles, og det er en god idé at tale om, hvordan du har det, hvis du oplever angst-følelser og utryghed.
Læs mere
At skade sig selv
Nogle unge skader sig selv med vilje. Det sker på mange forskellige måder, og der kan være mange grunde til, at man gør det. Selvskade er et tegn på, at man har det rigtig dårligt. Det er derfor vigtigt, at man får hjælp, hvis man skader sig selv.
Læs mere
Boligproblemer
Det er ikke altid let at være ung og ny på boligmarkedet, og i headspace møder vi ofte børn og unge, som har boligproblemer af forskellig slags. Nogle har svært ved at finde et sted af bo, nogle synes det er hårdt at flytte hjemmefra, mens andre lever på gaden som hjemløs.
Læs mere
Eksamensangst
De fleste bliver nervøse inden eksamen og får præstationsangst, og det er helt normalt. Andre lider ligefrem af eksamensangst, hvor de får det dårligt inden eksamen. Det er ikke rart at have eksamensangst, men det er noget, som rigtig mange har – og heldigvis er der råd og hjælp at hente.
Læs mere
Ensomhed
Ensomhed handler ikke kun om at være alene. Man kan nemlig sagtens være alene uden at føle sig ensom. Omvendt kan man også føle sig ensom, selvom man er omgivet af en masse mennesker. Det at være alene kan vælges til, mens ensomhed er en ufrivillig, indre tilstand, som gør ondt. Det kan være rigtig svært at tale om ensomhed. Men ensomhed kan ramme alle.
Læs mere
Familieproblemer
Man vælger ikke selv sin familie, og forholdet til ens forældre og søskende er sjældent helt uproblematisk. De fleste kender de små skænderier, irriterende bemærkninger og bebrejdende blikke. Selvom dette kan være irriterende, er konflikterne i de fleste familier heldigvis forholdsvis uskyldige. Men for nogle børn og unge bliver forholdet til deres familie dog så problemfyldt, at det påvirker deres dagligdag.
Læs mere
Forbrug og misbrug
I løbet af ungdomsårene stifter en del unge bekendtskab med alkohol og stoffer. Det er helt naturligt at eksperimentere med alkohol og i mindre grad hash, men for et lille mindretal af de unge, udvikler eksperimenterne sig til et problematisk overforbrug, og måske endda et misbrug.
Læs mere
Jobsøgning
Måske er du ved at afslutte din uddannelse og gør dig overvejelser om fremtiden. Måske søger du arbejde men kan ikke finde et job. I headspace centrene kan vi hjælpe med gode råd om studie og jobsøgning samt de udfordringer, det kan bringe med sig at stå uden arbejde.
Læs mere
Job- og uddannelseslæring
Job- og uddannelseslæring er et tilbud til dig, der gerne vil have en ekstra hånd med at komme i gang med en uddannelse eller et job.
Læs mere
Kærestesorg
Forelskelse kan indeholde mange følelser og være forbundet med både glæde og sorg. Når forelskelse ikke er gengældt, så gør det ondt – uanset hvem man er.
Læs mere
Lavt selvværd
Selvværd er dit eget syn på dig selv. Hvis man har et højt selvværd, hviler man i sig selv og er overordnet glad og tilfreds med, hvem man er. Hvis man derimod har lavt selvværd, er man ofte meget selvkritisk og fokuserer på sine svagheder, fejl og mangler.
Læs mere
Mobning
Mobning er desværre en del af mange unges hverdag. Mobning kan se ud på mange forskellige måder men uanset hvad, så kan man have brug for at snakke om det. Også mange år efter.
Læs mere
Skole og uddannelse
Mange børn og unge trives, af forskellige årsager, ikke i skolen eller på deres uddannelse. Nogle oplever at presset er for stort, mens andre har svært ved at planlægge og strukturere sit studie, trives dårligt i sit studiemiljø eller lider af eksamensangst, . Der kan være mange grunde til, at man har det svært i skolen, men uanset hvad, er det en god ide at opsøge hjælp til at få det bedre.
Læs mere
Spiseforstyrrelser
Det er ikke ualmindeligt at have overvejelser og bekymringer omkring vægt, udseende og spisevaner. Bekymringerne bliver først et problem, når de begynder at påvirke det fysiske eller psykiske helbred og trivslen i hverdagen. Når tanker og handlinger efterhånden centrerer sig mere og mere om spisning, motion og udseende kan det tyde på, at man har udviklet en spiseforstyrrelse.
Læs mere
Du kan også læse mere om vores initiativ VærDig, særskilt for unge, der har mistanke om, de har fået en spiseforstyrrelse
Stress, pres og høje forventninger
Det kan være svært at tale med andre om sin stress, fordi man kan have en oplevelse af ikke at slå til, være utilstrækkelig. unormal og alene med følelsen – men det er man langtfra. Det kan også være, at man ikke har nogen i sin omgangskreds, som man har lyst til at betro sig til.
Læs mere
Trist og ked af det
Vi kan alle sammen føle os ‘nede’ eller triste engang imellem – det er en del af menneskets natur. Nogle gange ved man, hvorfor man er ked af det, og andre gange gør man ikke.
Læs mere