Bliv venner med
headspace

- krop, kost og motion

Hvor går man hen, når man er ung og føler ubehag ved sin krop, når man sulter sig selv for at blive slank, kaster op efter måltiderne eller spiser for at få styr på følelserne? Svaret er VærDig.

I dag oplever mange børn og unge med en spiseforstyrrelse – og deres familier – at der først er hjælp at hente, når spiseforstyrrelsen har udviklet sig i sådan en grad, at den unge kræver omfattende behandling. I alt for mange tilfælde får spiseforstyrrelsen tag om de unge og deres måde at håndtere hverdagen, frustrationer og stress på. Den bliver en del af deres identitet, når den udvikler sig over mange år, og der ikke bliver taget hånd om problemerne.

I VærDig ønsker vi at sætte tidligt ind, inden problemerne vokser sig for store, inden børn og unge får behov for behandling, så vi i stigende grad kan forebygge, at børn og unge får en spiseforstyrrelse. Vi vil hjælpe børn og unge og deres familier med at få taget hånd om problemerne ved kyndig vejledning.

Helt kort fortalt er VærDig et rådgivningstilbud til børn og unge i alderen mellem 12 og 25 år samt deres pårørende. Rådgivningen kan foregå individuelt, i grupper eller som familiesamtaler. Rådgivningen tager udgangspunkt i de lokale headspaces, hvor det er muligt at få samtaler med rådgivere, der har indsigt i, hvordan man tager samtaler om begyndende spiseforstyrrelser. Rådgivningen kan også foregå uden for headspace, hvis den unge føler sig mere tryg her.

I VærDig ved vi, at en spiseforstyrrelse ofte dækker over noget andet. At den kan være et middel til at håndtere stress, kaos eller bekymringer i hverdagen. Derfor fokuserer vi ikke udelukkende på vægt, vejninger og mad, men vi tager udgangspunkt i, hvad man tænker og har behov for at snakke om. Ligesom i headspace møder vi dig i øjenhøjde, i trygge rammer med respekt og nysgerrighed. Hvis det er nødvendigt, er vi altid klar til at henvise til andre og mere specialiserede tilbud eller til behandling indenfor psykiatrien.

Du kan læse mere om VærDig her.